Видео-лекция на тема „Планиране на дейностите за подготовката на българско Председателство на Съвета на ЕС“ – на френски език

Alt
  • 14
    Април
    2016

 

 Vidéoconférence sur la thématique « Planification des actions à mener lors de la préparation à la Présidence bulgare de l'UE »

През 2016-та година, в рамките напроект на ИПА„Национална франкофонска инициатива 2015-2018 г.“ ще се реализират нови обучения за франкофоните в държавната администрация.  Тематично обученията са насочени към предстоящото през 2018 г. Българско председателство на Съвета на Европейския съюз и са следните:

·         Цикъл от видео-лекции, който включва:

Ø  Видео-лекция на тема „Планиране на дейностите за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС“ – през април 2016 г.

Ø  Видео-лекция на тема „Оценка на публичната администрация в перспективата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“ – през септември 2016 г.

·         Годишна среща на франкофоните в държавната администрация(в двуезичен формат: на български и френски език) – през октомври 2016 г.

 

Първото събитие - Видео-лекция на тема „Планиране на дейностите за подготовката на българско Председателство на Съвета на ЕС“ - ще се проведе на 14 април 2016 г. в зала „Славейков“ на Френски институт от 15.00 до 17.00 ч. с регистрация от 14.30 ч. (вижте приложената предварителната програма).

 

За да заявите своето участие, моля да попълните приложения формуляр – на френски език и го изпратете в срок до 04.04.2016 г. наe-mail: k.andreeva @ ipa.government.bg

 

Списъкът със заявилите участие ще бъде изпратен предварително до МОФ за одобрение от Комитета по селекцията. Важен момент във формуляра е Вашата мотивация. Тя трябва да бъде кратка и насочена към засилване на използването на френския език във Вашата работа и на международна сцена (участие в преговори или международни групи/заседания/или като членове на работни групи, участие в подготовката на българското Председателство и т.н.).

 

За повече информация: Кристина Андреева: тел. 02/940 25 61, 0885 997 048 или на горепосочения ел. адрес.