Годишна среща на специалистите по човешки ресурси в държавната администрация 2023

В периода 7-9 юни 2023 г., в гр. Несебър, се проведе 15-тата Годишна среща на специалистите по човешки ресурси в държавната администрация.

В събитието се включиха близо 170 души от над 75 държавни институции.

Форумът постави акцент на няколко актуални теми и въпроси, сред които:

  • Предизвикателства пред държавната служба в светлината на предстоящото членство в ОИСР и актуалните тенденции в УЧР
  • Промени в нормативната уредба, засягащи дейността на експертите по УЧР и по конкретно прилагането на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения
  • Принципи на финансово планиране
  • Перспективи пред кариерното развитие в държавната администрация
  • Индикатори за оценка на зрелостта в управлението и развитието на ЧР
  • Споделен опит и добри практики в УЧР

Специални гости на срещата тази година бяха г-жа Snežana Antonijević и г-жа Sanja Stanojević – представители на National Academy of Public Administration (NAPA), Сърбия, които представиха опит и добри практики свързани с обучителната дейност на Академията. Онлайн във форума взе участие и Prof.Dr Klaus North, Wiesbaden Business School, Germany, който представи актуалната тема за управление на знанието в публичните организации.

В рамките на изданието бе проведена и групова работна сесия (World HR Café), която обхвана горещи теми и въпроси относно управлението на човешки ресурси в държавната администрация. В края на груповата сесия модераторите на всяка група представиха резултатите пред всички участници.

В края на срещата екипът на ИПА представи изводи от оценката на обученията през 2022 г., както и част от новите обучения, предстоящи форуми и инициативи, свързани с възможности за развитие и професионално усъвършенстване на служителите в администрацията.

Гости на срещата през третия ден бяха партньорите на ИПА -  Илиана Бойчева от Центъра за изследване на демокрацията и Ана Буриева от Асоциация Деметра, които представиха основни резултати по проекта „SHE”.

Участниците в срещата поставиха висока оценка за нейната актуалност, динамика и отлична организация.

Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. Хората седят на маси със столове, а пред тях говори изпълнителния директор на ИПА  Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. Хората седят на маси със столове, а пред тях говори изпълнителния директор на ИПА  Общ кадър на залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023.

  Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023 в момента, когато говори лектор. На заден план се вижда презентацията и изпълнителния директор на ИПАизпълнителния директор на ИПА Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. Хората седят на маси със столове. Участник в срещата е станал изправен и говори на микрофон.

Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. На преден план се вижда екран на лаптоп с онлайн-включване на лектор и неговата презентация. Хората седят на маси със столове. Кадър - обща снимка на участниците в Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. Хората са застанали пред хотела. Кадър от залата от Среща на специалистите по човешки ресурси 2023. На преден план се вижда екран на лаптоп с онлайн-включване на лектор в последния ден на срещата и неговата презентация. Хората седят на маси със столове.