23 Февруари 2016

Изпълнителният директор на ИПА взе участие в публична дискусия за гражданските измерения на българското председателство на ЕС през 2018 г. Събитието се организира от сдружение „Политики за развитие“. Дискусията бе открита от г-жа Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, Н. Пр. Том ван Орсхот, Посланик на Кралство Нидерландия в България и г-жа Сара Райли, Заместник-посланик на Великобритания в България.

В своето приветствие г-н Павел Иванов открои българското председателство на Съвета на ЕС като една уникална възможност за сплотяване на администрацията и за подобряване на процеса по разработване и осъществяване на публични политики.

Останалите панелисти на форума бяха Владимир Шопов, политолог, Нов български университет, Първан Симеонов, изпълнителен директор Галъп Интернешънъл, Марин Лесенски, Институт Отворено общество – София, Проф. Ингрид Шикова, Катедра Европеистика на СУ, Георги Камов, Фондация „Багра“, Елисар Башир, Сдружение blEUprint.

В рамките на събитието беше представен официалният интернет сайт на подготовката на Българското председателство: www.eu2018bg.bg