Награждаване на учещите администрации за 2021

На 14 януари 2022 г. на специална церемония ИПА награди организациите с най-високи резултати в Рейтинга на учещите администрации за 2021 г.

Инициативата започва през 2016 г.,  като в периода 2016 - 2018 г. в самооценката участваха над 200 централни и териториални администрации. През 2021 г в проучването взеха участие 81 администрации и почти 3000 служители – много повече отколкото в предходните години на провеждане на изследването. От участвалите общо 81 администрации 56 са покрили изискванията за минимален брой служители, попълнили въпросника. Рейтингът на учещите администрации за 2021 г. е изготвен въз основа на самооценките на тези 56 структури на държавната администрация.

Церемонията по награждаването беше открита от изпълнителния директор на ИПА г-н Павел Иванов, който приветства гостите, подчерта значимостта на инициативата и амбициите на Института да продължи да подпомага администрациите в усилията им за организационно усъвършенстване.

Развитието на инициативата, както и обобщените резултати от самооценката за 2021 г, бяха представени от Гергана Георгиева, старши експерт в ИПА. 

От името на областния управител на Русе, специален плакет като награда за най-висок резултат в Рейтинга на учещите администрации за 2021 г, прие г-жа Вероника Гечева – главен експерт „Регионално развитие“ в Областна администрация – Русе. 

На второ място е Областна администрация Ямбол. Наградата бе приета от заместник областния управител г-н Светослав Стоев.

Трето място в Рейтинга за 2021 г. си поделят две администрации – Регионална здравна инспекция Кърджали и Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“ (ИА СОСЕЗФ). По уважителни причини, на церемонията не присъства представител на РЗИ – Кърджали. Наградата на ИА СОСЕЗФ, бе връчена на главния секретар -  г-жа Теодора Чавдарова.

Със специални грамоти за постигнат висок резултат над международния стандарт по глобална оценка, бяха наградени: РУО-Враца, Община Мизия, Държавна агенция за научни изследвания и иновации, Национален институт за помирение и арбитраж, Област Търговище и РУО-Русе.

В секцията на сайта Форуми – Учещи организации ще намерите повече информация за инициативата.