Първата лятна академия за млади лидери е в ход

"Развитието на младите служители е изключително важно за съвременната администрация!" - с тези думи изпълнителният директор на ИПА Павел Иванов даде началото на първата Лятна академия за млади лидери в държавната администрация. Академията се провежда в периода 12-15 септември 2016 г. Официален гост на събитието бе господин Андрей Новаков, член на Европейския парламент. Той присъства на Академията, за да сподели своя опит в публичния сектор и как успява да се доказва като лидер в традиционно консервативния стил на политическия елит. „Съвременни герои, за които няма обедна почивка“ - така г-н Новаков определи младите експерти, избрали да останат в България и да се посветят на работа в държавната администрация.

 

Обучението се провежда в курортен комплекс Албена и е комбинация от практически задачи и лекции, свързани с изграждане на умения за защитаване на важни политики и проекти. В него участват 25 експерти от министерства, агенции и териториална администрация. Младите лидери ще преминат през 9 обучителни модула, водени от български и международни експерти в областта на публичните политики, лобирането, професионалния бизнес етикет и лидерството.

 

Лятната академия за млади лидери в държавната администрация се реализира с подкрепата на Майкрософт България, Ecorys South East Europe, Посолство на Република Франция в България, Френски институт в България, фирмата за мода Драго и Радо и парфюмерия - Рефан България. Всички млади лидери ще получат възможност да се обучават безплатно по две теми по избор от каталога на ИПА за 2017 г.

Ден 1: Leadership

Ден 2: How to impress with presence and behavior?

Ден 3: Time for lobbying

Ден 4: What kind of leadership skills have you got?