За втора поредна година Институтът по публична администрация, съвместно с катедра “Публична администрация” на СУ “Климент Охридски”, организира следдипломна квалификацияна тема "Оценка на въздействието".

 

Срокът за подаване на документи е 31.10.2017 г.

Интервю с д-р Елена Калфова от катедра „Публична администрация“ и с първите завършили програмата през 2017 може да видите тук.

 

За повече информация може да посетите:

прочети повече

ИПА започна набирането на заявки за обучения без такса за участие, като списъкът с обученията  можете да разгледате тук

 

прочети повече
Подобряване и управление на публичните организации чрез европейския модел за качество CAF
Описание

Целта на това ръководство и насоките в него е да подкрепи работещите в публичните администрации в ежедневната им работа по предоставяне на качествени услуги. Хиляди организации в цяла Европа вече са започнали тяхното „пътуване към съвършенство“ с модела CAF и са доказали, че той работи успешно. Нашата покана към Вас е да се присъедините и да станете членове на тази динамична CAF общност.

Български
ДетайлиИнститутът по публична администрация и Японското посолство удължават срока за кандидатстване в магистърската програма за млади лидери "Young Leadership Programme",  организирана от университета GRIPS в град Токио, Япония

Новият срок за подаване на документи в ИПА на хартиен носител и електронно по имейл е 20.10.2019 г. (неделя).

Повече информация може да намерите тук.

прочети повече

На 1 и 2 октомври 2019 г. в Хелзинки, Финландия се проведе среща на международната CAF група, работеща по въпросите на Европейския модел за качество в публичната администрация (Обща рамка за оценка – CAF). На срещата участваха около 40 представители на 21 държави - национални CAF кореспонденти и CAF експерти.

прочети повече

Индийското правителство предоставя възможност за кандидатстване за курсове по линия на Програмата му за техническо и икономическо сътрудничество (Indian Technical and Economic Cooperation – ITEC)  за финансовата 2019 – 2020 , предоставени от Посолството на Индия в България.

За повече информация и пълен списък на предлаганите курсове вижте тук.

 

прочети повече

ИПА напомня за възможността български държавни служители да кандидатстват за участие в международни специализирани обучения на ENA във Франция, както следва:

 

Курс

Език на обучение

 

Период на провеждане

 

прочети повече