ИПА награди победителите в Конкурса за добри практики за 2021 година

Alt

 

На 14 януари 2022 г. в гр. София се проведе официална церемония за награждаване на победителите в Конкурс за добри практики за 2021 г. Грамотите и статуетките на администрациите бяха връчени от изпълнителния директор на ИПА г-н Павел Иванов.

През 2021 г. бяха получени общо 47 добри практики, като най-много бяха практиките в категориите „Технологични решения за добро управление и административно обслужване“ и „Социална отговорност“.

 

Категория „Управление на хората“

Първа награда в категория „Управление на хората“ получи Администрация на Министерския съвет с практиката „Добрата дума – мотиватор на служителите“. Наградата получи г-н Георги Стратиев, началник отдел „Информационни системи“ към дирекция „Централно координационно звено“ в АМС.

Второ място се присъди на Държавна агенция „Архиви“ за практиката „Управление на промяната чрез надграждане на знания и умения“. Грамотата взе г-жа Нина Стоянова, директор дирекция „Административно-правно и финансово-стопанско обслужване”.

 

Категория „Технологични решения за добро управление и административно обслужване“

На първо място беше отличена Държавна агенция „Електронно управление“, дирекция „Единен системен интегратор“ с практиката „Подобряване на бизнес средата в посока предлагане на качествени, ефективни и леснодостъпни ЕАУ“. Статуетката получи г-н Красимир Симонски, председател на ДАЕУ.

Второ място в категорията се присъди на Администрация на Министерския съвет, Дирекция „Модернизация на администрацията“ с практиката „Единен информационен портал за COVID-19“. Наградата прие г-жа Мария Цанкова, държавен експерт.

Трето място спечели Столична община с практиката „Дигитална трансформация на общинска услуга "Смяна на адресна регистрация“. Наградата получи г-н Генчо Керезов, заместник-кмет на общината.

 

Категория „Социална отговорност“

Победител в категорията е община Пловдив с добрата практика „Създаване и устойчиво развитие на общинско социално предприятие за хора в увреждания в община Пловдив“ Наградата прие заместник-кмета на общината г-н Георги Титюков.

На второ място са класирани две администрации:

Областна администрация Ловеч с практиката „Нощ на литературата в Ловеч“. Наградата прие областният управител г-н Светослав Славчев.

Институт по психология към МВР с практиката „Разкажи ми историята / Tell me the story“. Наградата прие г-жа Елена Казанджиева.

Третото място е за практиката на Национална агенция по приходите (НАП) „Търговци на светло и защитени потребители в интернет“. Грамотата прие г-жа Габриела Руменова от дирекция „Комуникации“.

По време на церемонията г-н Павел Иванов даде възможност на всяка администрация да представи накратко практиката, с която участва в конкурса. Той обърна внимание, че се предвижда специално събитие в началото на лятото, на което ще се даде възможност за подробно представяне всички практики и предложи всяка администрация да подготви кратко видео в рамките на минута.

Всички добри практики от 2021 г. са включени в специален сборник, който ще бъде публикуван на интернет страницата на ИПА.

Конкурсът се проведе по проекта на ИПА „Дигитална трансформация в обучението – дигитална компетентност и учене“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.