16 Октомври 2017
 
На 13 октомври в ИПА се проведе специализиран курс на тема “Работа с граждани с увреден слух”. Събитието е част от плана на Института за развитие на социалната отговорност.
 
Близо 50 служители на държавната администрация се запознаха със съвременни технологии и дигитални инструменти, които улесняват комуникацията и административното обслужване на граждани с увреден слух.
 
Лектори на обучението бяха д-р Славина Лозанова и Александър Иванов от фондация “Заслушай се”, чиято цел е да изгради мост между хората с увреден слух и чуващото общество с помощта на комуникационни и информационни услуги. Фондацията разработва платформа за видео жестов превод, говор към текст и среда за самостоятелно управление на субтитри. Иновативната им идея е големият победител във второто издание на социално отговорната инициатива на Nova Broadcasting Group и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА 2015/2016.
 
ИПА благодари на всички, които изявиха желание да се включат в обучението. Заради големия интерес към събитието, Институтът се ангажира в скоро време отново да организира курс по тази тема.