Стартиране на обучение на тема „Усвояване на административен френски език“

На 18.01.2019 г. в сградата на Института по публична администрация (ИПА) бе дадено началото на онлайн обучение за служители от държавните администрации, на тема „Усвояване на административен френски език. Обновяване и интерактивна практика“. Обучението ще продължи до края на месец март 2019г. и се основава на комбинации от различни педагогически методи (онлайн обучение според индивидуалните възможности на всеки участник; присъствени дни в група; събеседване по телефон) и включва общо 16 курсисти от МВР, МС и МФ.

 

Събитието уважиха Н. Пр. Ерик Льобедел – Посланик на Република Франция в България; г-жа Силви Саншис – аташе по вътрешна сигурност в Посолството на Франция в България, г-н Павел Иванов, изпълнителен директор на ИПА, г-жа Анелия Иванчева, началник на отдел „Двустранно и многостранно сътрудничество“ при дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество” – МВР, г-жа Мариета Ангюшева - Дирекция Европейски съюз и международно сътрудничество“ – МВР.

 

Изпълнителният директор на ИПА, г-н Павел Иванов, откри обучението и приветства гостите, изрази благодарност за последователната подкрепа на Франция в реализирането на този проект и потвърди готовността на ИПА да продължи да полага всички необходими усилия за доброто управление и модернизацията на българската администрация.

 

Н.Пр. Ерик Льобедел направи кратко обръщение към присъстващите, като изрази удовлетвореността си от проявеният към обучението интерес, както и от доброто сътрудничество с българската страна с оглед на укрепването и поддържането на високо ниво на френскоезичните умения в българската администрация. Той поздрави курсистите и пожела успех на ръководителят на проекта, г-жа Льоклер, в изпълнението на подготвената от нея програма.  

 

Г-жа Анелия Иванчева увери присъстващите, че владеенето на френски език е залог в тяхната административна кариера. Благодари на френската страна за приноса към българската администрация, в частност, за финансовата подкрепа за разработване на започващото обучение, както и на г-жа Льоклер за отдадеността и упоритият труд. Благодарности бяха отправени и към ИПА за оказаната подкрепа с оглед иновативният подход към обучението и за предразположеността и добрата воля на неговия персонал. ИПА предоставя своята платформа за поместването на обучителния материал, както и  зала за провеждане на присъствените обучения.