Възможности за обучение от Корейския институт за развитие (KID)

Посолството на Република Корея в София отправя покана за участие в две обучителни програми.

Училището за публична политика и управление (School of Public Policy and Management) обявява провеждането на "Обучителната програма за глобално развитие" (GDLN Blended Learning Program), която през 2022 г. ще бъде на тема „Дигитална трансформация за по-добро възстановяване (Digital Transformation for Building Back Better) и ще се проведе под формата на осем он-лайн семинара. По-късно през годината ще бъдат дадени подробности за присъствената част от програмата.

Програмата е насочена към експерти с управленски опит, специалисти по въпроси на развитието, специалисти от публичния сектор, образованието, ИТ индустрията и държавни агенции.

Крайният срок за подаване на молби за участие в програмата могат да се подават до понеделник, 7 март 2022 г., по електронен път на следния адрес: https://forms.gle/t35BKcoETRPberjg6 

Повече информация и брошура за програмата може да бъде намерена на следния адрес: https://www.gdln.or.kr/sub/programs/seminar_view.asp


Корейският институт за развитие (KDI), като официален представител в Корея на Global Development Learning Network (GDLN), набира кандидати за участие в обучителната програма “G20 Global Leadership Program“, организирана съвместно с Министерството на икономиката и финансите на Република Корея.

Програмата е насочена към специалисти/представители на администрацията (притежават 3 години стаж в дадената област или заемат позиция на средно управленско ниво), които се занимават с въпроси на световното развитие и целите за развитие на страните от Г20.

Крайният срок за кандидатстване е 5 март 2022 г. на адрес: https://forms.gle/YFaUnFXortD5qWiX6.  

Програмата следва да се проведе в периода 27 април – 10 юни 2022 г. (3 седмици) и ще завърши с пътуване до Р. Корея, което ще бъде финансирано от KDI.

За повече информация може да разгледате информационната брошура, като детайли относно пътуването ще бъдат съобщени по-късно и ще зависят от ограниченията за пътуване.