ИПА награди участниците в конкурса за добри практики за 2016 г.

07 Декември 2016

ИПА награди участниците в конкурса за добри практики за 2016 г.

           

„Добрите практики са инструмент за споделено учене от опита на другите.“

С тези думи изпълнителният директор на ИПА г-н Павел Иванов откри поредната годишна церемония за награждаване на добри практики в администрацията, състояла се на 5-ти декември в литературен клуб Перото, НДК. Мотото на събитието тази година беше „Креативното в дейността на администрацията“. В началото на церемониятадоцент Албена Танева от катедра “Публична администрация“ на Софийския университет направи кратък коментар на въпроса "Има ли място за креативност в държавното управление?", "Защо трябва да се споделя опит?" и други.

 

В тазгодишния конкурс се състезаваха общо 17 добри  практики, разпределени в 3 категории:

-       Оптимизиране на работни процеси

-       Открито управление

-       Ангажиране и задържане на служителите

 

В категория Оптимизиране на работни процеси бяха отличени предложенията на Община Варна, Агенцията по заетостта и Агенция „Пътна инфраструктура“. Със статуетка беше отличена инициативата за изцяло електронна община на Община Банско, които бяха подали и най-голям брой предложения за трите категории на конкурса, а наградата прие лично секретаря на общината Иван Кадев.

 

Най-оспорваната категорията бе Открито управление, в която се състезаваха предложенията на Община Добрич с тяхната виртуална приемна за граждани чрез социалните мрежи иКъде инвестирахме Вашите данъци, представена лично от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев, като общинска администрация Добрич стана носител на наградата за 2016 г., а практиките на Община Банско и Областна администрация Русе бяха отличени с грамоти.

 

В третата категория – Ангажиране и задържане на служителите – ИПА награди с грамоти РЗИ-Враца за въвеждането на система за споделено учене и обмен на информация, както и практиките на Община Банско и ИА Медицински одит.

 

В духа на креативното мото на награждаването, по време на представянето на практиките художник-плакатист пресъздаде на живо впечатленията си посредством рисуване на дигитален плакат. Рисунката ще стане основа за създаване на информационен плакат за конкурса за добри практики на ИПА за 2017 година.

 

За финал, присъстващите станаха свидетели на зрелищното изпълнение на група Самулнори Со Йънг. Те изпълниха корейска традиционна музика Самулнори, под ръководставото на доц. д-р Со Йънг Ким.

 

Всички практики ще бъдат включени в електронен сборник за 2016 година, а списък с всички участници и техните проекти, може да намерите тук. 

 

Повече информация за предишни издания на конкурсите за добри практики и инициативата на ИПА може да откриете тук.

 

Повече снимки – на страницата ни във Фейсбук.