Официално завърши втори курс по административен френски език в ИПА

На 06 февруари 2020 г. в сградата на Института по публична администрация (ИПА) на ул. "Аксаков" 1 се състоя официалното връчване на атестации от Посолството на Република Франция в България и удостоверения от Института за успешното завършване на втора група от курс на тема: „Усвояване на административен френски език. Обновяване на интерактивна практика“. Това обучение се състоя в рамките на Споразумението за институционално сътрудничество между Посолството на Република Франция и Института по публична администрация, целящо укрепване на френскоезичните умения на българските държавни служители.

Курсът стартира в средата на октомври 2019 г. В рамките на 3 месеца, в смесена форма на обучение се обучиха 16 служители от Агенция Митници, Национална агенция по приходите, Министерството на икономиката, Министерство на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието, Министерството на земеделието, храните и горите и Народно събрание. Лекторският екип на това обучение е представляван от г-жа Амели Льоклер, експерт по европейски дейности. Участниците в обучението бяха подбрани сред повече от 90 кандидати. 

Събитието уважиха г-н Доминик Бот от Посолството на Република Франция в България, г-н Павел Иванов – изпълнителен директор на ИПА и други почетни гости от Посолството на Република Франция в България, Френския институт и МВР.

Очаквайте скоро информация за следващи инициативи.