Стартиране на обучение на тема „Усвояване на административен френски език. Обновяване и интерактивна практика“

22 Октомври 2019

На 18.10.2019 г. в сградата на Института по публична администрация (ИПА) бе дадено началото на обучение за служители от държавната администрация на тема „Усвояване на административен френски език. Обновяване и интерактивна практика“. Обучението ще продължи до февруари 2020 г. и се основава на комбинация от онлайн обучение според индивидуалните възможности на всеки участник и присъствени дни в група. В обучението участват служители от Народно събрание, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на икономиката, Министерство на правосъдието, Национална агенция за приходите, Агенция по заетостта, Агенция „Митници“ и Българска агенция по безопасност на храните.

Събитието уважиха Н. Пр. Флоранс Робин – Посланик на Република Франция в България, г-жа Силви Саншис – аташе по вътрешна сигурност в Посолството на Република Франция в България, г-н Павел Иванов, изпълнителен директор на ИПА и г-жа Анелия Иванчева от Министерството на вътрешните работи.

Обучението е част от инициативите, планирани в рамките на Споразумението за институционално сътрудничество между Посолството на Република Франция и Института по  публична администрация, целящо укрепване на френскоезичните умения на българските държавни служители. Обучението е подготвено и се осъществява от г-жа Амели Льоклер.