Форум „Комуникация в цифрова среда“

В периода 02-04.11.2022 г. в гр. Пловдив се проведе форум "Комуникация в цифрова среда", който събра 50 експерта по комуникация, представители на различни административни структури.

Форумът бе открит от директора на дирекция „Обучение, международна дейност и проекти“ г-жа Гергана Георгиева, която представи някои настоящи и бъдещи инициативи на Института и подчерта значимата роля на професионалните мрежи в администрацията, като платформа за споделяне на знание, обмяна на опит и идеи. В проведената интерактивна сесия след това, участниците имаха възможност да фиксират важните за тях въпроси по отношение на цифровата комуникация и да формулират нови теми за обучения.

Вторият ден на форума продължи с участието на г-жа Жюстин Томс и г-н Любомир Аламанов – експерти с обширни познания в областта на комуникацията, които отправиха редица предизвикателства към участниците, свързани с изграждането на цифрови кампании в социалните мрежи и управлението на комуникация в кризисни ситуации.

В заключителния ден на форума се включиха експерти от Министерството на електронното управление, които представиха наблюдения и добри практики по отношение на една важна за администрациите тема - достъпността на сайтовете за хората с увреждания.


Форумът се проведе в рамките на проект „Дигитална трансформация в обучението - дигитална компетентност и учене“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.